Huawei MateBook 14 review - front view

Huawei MateBook 14 Review: Best laptop you'll never buy?


The Huawei MateBook 14 is a lightweight laptop which – at the time of writing, at least – runs Windows 10.

One of the latest lightweight laptops from Huawei, the MateBook 14 is a less powerful (and therefore less pin-hungry) counterpart to the refreshed 2019 edition of the Huawei MateBook X Pro.

Like Microsoft's Surface Laptop 2, the Huawei MateBook 14's display features a 3: 2 aspect – that's a little less common than the 16: 9 display bạn kết thúc để tìm thấy với máy ảnh, implying streamed content should look pretty good on this, too.

Also, there’s no denying it, the MateBook 14, along with others in the MateBook range, not half look like Apple’s new MacBook Air, albeit not quite như fancy và với nhiều cổng.

Có một lớn và angry elephant trong các phòng nào, và mà đang đang tiếp tục làm việc giữa từ United States và China. Bạn có thể được tìm thấy trong các mặt Crossfire, và nó’s very looking Still, if you are not bothered about that and liked to live dangerously, bạn có thể muốn tìm thấy bạn có thể để cho phép bạn.

Is the Matebook the best laptop you never go to buy?

The Huawei MateBook 14 is a fantastic MacBook Air mimic plastic

Nếu bạn đang được đặt bởi một số mới của Apple MacBook Airs, nhưng sau khi nào là một) ran Windows và b) đã được a little bit cheaper, then the Huawei MateBook 14 might be a good option for you.

OK, so build the build here Không thể xác định một bộ đệm của một ảnh fingerprint trên trình phím này

Máy ảnh là đẹp và phòngy, và trong khi bạn không thể lấy các điều thích của phím này

I also đã thích được chọn thiết bị nhập khẩu bạn đã lấy lại, nhưng các plastic keycaps feel cheap and wobbly. The keyboard is not as good as what you get on the Surface Laptop 2, the MacBook Air, or Huawei’s own MateBook X Pro.

Related: Best laptops

Huawei MateBook 14 review - keyboard and trackpad

The MateBook 14’s keyboard is spacious enough, but I have concerns about sự xác thực của keycaps.

Regrettably, the 'Up' arrow key split after a couple of weeks worth of use, mà không phải là một hiệu hiệu này về sự longevity of the keycaps here. Tuy nhiên, I was pleased to see that, despite the plastic body, the degree of flex which plagues cheaper, less well-made laptops, not present on the 14th MateBook. It's generally a very sturdy-feeling device (arrow keys excluded) .

What I really like about the Huawei MateBook 14 can be found on its sides – you get a Type-C USB port, 3.5mm headphone jack and HDMI port on the left hand side, and two Type-A USB ports – aka the old school USB ports – on the right. That’s more than what you get on any other laptop I’ve listed above.

Hãy dùng USB-C port với Power Delivery, so khi bạn cần dùng, bạn có thể mở một Dock mà sẽ cho bạn thêm các bảng thêm khi giữ lại Mate Mate 14’s battery topped up.

A neat feature is Huawei Share, a wireless file transfer system which uses NFC and Bluetooth to quickly transfer files from your Huawei phone to the MateBook 14. It works just as it does on the MateBook X Pro.

Huawei Share is great if you want to get the odd selfie or audio file off of your phone in a pinch, but generally, Android File Transfer remains the best option for moving multiple files around once.

Then there's the pop-up webcam, hidden between the F6 and F7 keys. This neatly pinned James Bond-esque means that Huawei can ensure that the 14-inch screen has a super-thin bezel. Lỗi, này có nghĩa là máy ảnh sẽ cho người này là trên các cuối cùng của một video đã được ghi rõ không có kết thúc với khi khi bạn và nostrils.

Related: Best Android phones

Huawei MateBook 14 review - webcam

Look Now look here, 007, a simple press of the key, and the hidden camera pops up. Bạn có thể tạo này lại trong một piece … '

Huawei MateBook 14’s screen – Is it good enough for photo work?

The Huawei MateBook 14’s screen covers a good portion of the sRGB gamut, meaning it’s fine for basic photo work. Quá nhỏ RGB đã xác định means nó không cho phép người học để đọc ảnh Professionally.

In my tests, using DisplayCAL software and a i1Display Pro X-Rite colorimeter, the Huawei MateBook 14's display can cover an impressive 90.0% of the sRGB color space. That’s very good, as it means games, digital art, websites and like will look bright, vibrant and more or less như là tùy chọn của chúng.

Huawei MateBook 14 review display sRGB

Less impressive were the Low Adobe RGB và DCI-P3 color space được dùng, được dùng bởi ảnh ảnh và ảnh ảnh của ảnh. I recorded 62.3% and 64.7% respectively here. That’s poor, as most laptops worth their salt will give you at least 70% coverage of these colors.

Huawei MateBook 14 review display Adobe RGB

Những điểm này này không thể gỡ bỏ cho máy tính trong phần này này, bạn có thể tìm thấy dưới đây và dưới đây, so này'A failing of the 14 MateBook, but not really an argument in its favor either.

Huawei MateBook 14 review display DCI-P3

I đã ghi lưu kích cỡ của 6656K during tests, which is really good – 6500K is the temperature that’s closest to natural light, with numbers below that được conquer / redder and numbers above là cooler / bluer.

Huawei MateBook 14 review color temperature

It’s a fairly bright screen, too. TOP brightness level I ghi với MateBook 14 đã 363.5 nits, đủ cho bạn để thiết lập work trong nhiều chế độ, ngay ở bên ngoài tất cả Sunniest của ngày.

Huawei MateBook 14 review white level

I đăng nhập một cấp đầu của 0.2 nits here như cũng. Nếu không có sai ở cả, thêm thêm vào một đồng thời contrast của 1532: 1. As a general rule of thumb, anything above 1000: 1 on a laptop these days is very good.

Huawei MateBook 14 display black level

Nếu thực hiện từ, này có nghĩa là xa của các ảnh và các tập tin VideosLook at gloomy or indistinct (unless you’re watching that episode of Game of Thrones) và brighter các ảnh sẽ không tìm thấy blanched và washed out.

Huawei MateBook 14 review contrast ratio

Huawei MateBook 14 battery life – how good is the Matebook 14’s battery?

The MateBook 14’s battery will give you roughly eight hours of power, if you use it for work purposes, i.e. writing, photo editing, checking emails, all while streaming music from Spotify and YouTube.

For streaming, expect a little less, around the six hour mark. Có nên đã khởi động đã tải lên trên episodes mới Killing Eve on iPlayer, The Sinner on Netflix, or watching footage fan of those new Tool songs on YouTube ad infinitum, Sẽ sẽ lấy lại hai giờ trong cảnh báo cảnh báo trước khi bắt đầu khi bạn.

I also looped a 2-minute 4K video sample until the Huawei Matebook 14 started power down, and noted six hours and 55 minutes.

Đang thực hiện các việc làm việc xác thực battery trên PC Mark 8 đã tạo một scores của four hours và six minutes, mà là một ít hơn mà nào có thể thực hiện suggest!

Trong tất cả các thời gian, màn hình của màn hình đã được gỡ bỏ đến 150 nits, và volume speaker đã được giữ lại ở 50%.

While những mục nhập này được OK, nó không được thay đổi par cho các khác laptop trong giá trị giá trị chứa các cùng processor – một Intel Core i7-8565U. From the so-called ‘Whiskey Lake’ range of laptop CPUs, other machines with an i7-8565U we’ve tested boasted better battery performance, including the Dell XPS 13 and Asus ZenBook Pro 14.

Related: Best student laptop

Huawei MateBook 14 review - USB-A ports

Two USB-A ports sitting under the scanner fingerprint and power key of the MateBook 14.

Huawei MateBook 14 performance – is the Huawei MateBook 14 good for work and photo editing?

While làm việc trên something mà cần thiết tùy chọn thiết lập của thiết bị để thực hiện không có hình ảnh – như ảnh soạn thảo – I would notice that the MateBook 14 would get pretty hot. Here, I’d have to reach for the mains adapter if I muốn để thực hiện không có bộ đệm với một thread danger zone.

Những hình ảnh tốt với cơ sở dữ liệu có thể đang đọc lại và ghi thiết bị chế độ, khi mở tập tin lớn và tweaking away là very breezy indeed. The very responsive trackpad comes into its own here too.

Đã có thể lấy các MateBook 14 với bạn ở một sự kiện làm việc và nó đã được lưu Bạn có thể đã làm với một tập tin có thể xác định 2019, và I đã được chạy lại khi làm việc nào của việc làm việc làm việc này này có đủ.

Huawei MateBook 14 review - USB-C, 3.5mm and HDMI port

The USB-C, 3.5mm and HDMI port of the Huawei MateBook 14

I nên xác định mà không thể kết nối này vào một trình television cho (và tạo cơ sở dữ liệu này trên non-smart TVs) via the HDMI port, and the USB-C and two USB-As meant that I don't feel the need to keep a dock with me at all times.

Bạn có thể lấy ultrabooks mà có cả nhiều nhiều trong các mục của cổng, sure – the Asus ZenBook 15 bạn có cùng, plus một SD card đọc, cho tùy chọn – nhưng nếu câu hỏi là, ‘là Huawei MateBook 14 suitable for office work?, then the answer is yes, yes it is.

Nếu không có một tùy chọn 1 nên đã không thực hiện nào không tìm thấy đây, nó không đúng Không thể bạn touch-kiểu với 100% xác thực (spoiler: I không thể), thì này là một dấu hiệu với Huawei MateBook 14.

Huawei MateBook 14 review - rear view and logo

Personally, I miss the old opening flower Huawei logo, but this neat, boxy typeface is kind of nice, I suppose …

Should I buy the Huawei MateBook 14?

The Huawei MateBook 14 is a solid laptop that'Để kiểm tra giá trị nào, nhưng bắt đầu một việc right

Không tìm thấy nếu, hoặc khi khi, Executive Order trên Securing Information and Communications Technology and Services Supply Chain will be signed. This will effectively mean that Microsoft, Intel, AMD, Nvidia, Cisco, or any U.S. company không có thể có quyền làm việc với Huawei .

Microsoft đã được gỡ bỏ tất cả nó hàng hoá từ máy phục vụ của bạn – đang chạy trong thời gian của ghi, chúng cần đăng nhập U.S. Store – meaning that you are more likley to pick up a MateBook 14 on Amazon and eBay.

If relationship với Microsoft đi chua, Huawei says it has a Plan B in store, and is apparently developing its own desktop OS. Có nên có một đối số nào (hoặc cùng tên đăng nhập) để Hongmeng, việc làm việc làm việc làm khi, đã để được xem.

In the short term, all of this is a real shame, due there is a lot to like about the Huawei MateBook 14. For now, I only recommend buying it if you are prepared to ride out this storm of uncertainty.

Verdict

Huawei laptop that is a good choice and hobbled by international politics.Thomas Newton

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *